Un titlu de care suntem în continuare mândri – Top 10K Business Awards 2016

Trofeul top 10K Business Awards a fost acordat firmei Domino’s România în 2016 ca o recunoaștere a excelenței în afaceri. Premiul a fost oferit în anul 2016 în baza realizărilor companiei și a cifrei de afaceri. Au fost analizate cifrele de afaceri împărțite în șase clasamente diferite, precum și pe tipuri de IMM-uri. Domino’s Pizza Maxim SRL s-a clasat pe locul întâi în categoria Întreprinderi mijlocii pentru sectorul 1, o reușită cu care ne mândrim. Am ales să vorbim despre realizarea noastră, într-un moment în care compania este în continuă evoluție.

Cum se face calculul?

Pentru a ajunge la lista premianților, sunt analizate atât cifra de afaceri, profitul declarat, cât și numărul de salariați. Aceste valori se aplică pe cele șase clasamente și pe tipuri diferite de IMM-uri. Selecția câștigătorilor se face din mii de candidați luați în considerare pentru o evaluare a rezultatelor înregistrate peste an.

După ce sunt adunate informațiile necesare despre toate companiile, acestea sunt împărțite pe grupe zonale sau pe județe și pe tipul de activitate prestată de către companie, sunt făcute clasamentele pentru fiecare categorie în parte. În urma finalizării clasamentului, datele sunt comunicate participanților și sunt luate măsurile necesare pentru trimiterea materialelor care atestă această performanță.

În cazul Domino’s Pizza, a fost vorba de un binemeritat trofeu pentru locul întâi. Acesta a fost transmis alături de alte materiale care ajută la construirea unei viziuni asupra pieței și a industriei în momentul în care compania s-a ridicat deasupra celorlalte.

Ce este platforma Top10k.ro?

Din dorința de a arăta apreciere față de orice performanță, platforma Top10k.ro se dedică acestei misiuni. Lista câștigătorilor este redactată de către reprezentanții platformei, dar recunoașterea este cât se poate de reală. Dincolo de a fi inclus pe o listă, Top 10k creează un clasament care dă o măsură reală a industriei pe diverse segmente. Platforma este un instrument imparțial și obiectiv care îi ajută pe jucătorii de pe piață să aibă o imagine corectă a locului real ocupat față de ceilalți competitori.

De ce este utilă o astfel de inițiativă?

Deși este ușor de înțeles de ce am aprecia noi aceasta inițiativă a celor de la Top 10K, dincolo de motivele subiective, este important să știm care este evoluția reală a segmentului de piață pe care fiecare jucător activează.

Din punct de vedere al business-ului, fiecare companie încearcă să cunoască foarte bine segmentul pe care activează și să câștige teren în fața competitorilor lui. Chiar și așa, în lipsa unui clasament precum este cel făcut de către Top 10K, poziționarea noastră în raport cu alte companii pe același segment de piață rămâne o chestiune pur orientativă.

Faptul că o entitate externă își asumă realizarea acestui clasament este de foarte util pentru că ne ajută să avem o mai bună înțelegere a evoluției noastre. Este o informație reală, pur obiectivă, și o realizare care ne bucură și acum, la ceva timp de când avem trofeul pe birou.

 

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply