Metode inedite de livrare pizza de la Domino’s International

livrare pizza

Domino’s International lansează un amplu program de metode inedite de livrare pizza. Și cum facem asta? Printr-o rețea vastă de livratori, prin șoferi profesioniști angajați pentru a naviga prin traficul urban, prin oameni a căror principală grijă este să ajungă la timp. Și deși această metodă este singura disponibilă pentru orașele românești, unde infrastructura este cea pe care o știm cu toții, cu aglomerația din ce în ce mai problematică și cu multe ore de vârf în timpul zilei, nu putem să nu ne gândim la ce alte modalități de livrare a prețioaselor cutii ar fi.

Metode de livrare pizza în curs de perfecționare de către Domino’s

Ei bine, aflați că această întrebare este pusă și de Domino’s internațional, care a dedicat timp și a făcut eforturi considerabile pentru a crea unele alternative de livrare pizza. Desigur, acestea sunt încă în faza de testare. Însă nu știm ce ne aduce viitorul, iar în acest caz, noi vom fi primii care au testat deja aceste opțiuni. Iată câteva dintre ideile îndrăznețe pe care le-am avut până acum:

 

Livrare cu roboți

Am putea spune că faptul că un om îți aduce pizza la ușă, se asigură puțin din contactul uman care ne lipsește la o comandă prin aplicație. Așa că ce mai putem spune atunci când apăsăm pe un buton pentru comandă și când un robot ne aduce pizza la ușă? Da, ați citit bine. Domino’s a dezvoltat primul DRU (Domino’s Robotic Unit). Robotul a fost testat în Noua Zeelandă în cadrul unei campanii de PR din martie 2016, dezvăluind astfel intenția companiei de a integra acest tip de livrare pizza alternativă în serviciile oferite de companie.

Roboțelul care aduce pizza este creat de Marathon Robotics, poate călători cu 20 km pe ora, poate ocoli obstacolele și îi poate filma pe cei care ar atenta la prețiosul pachet livrat. Din păcate, roboțelul nu poate transporta pentru moment mai mult decât o pizza medie. De asemenea, nu poate călători decât pe trotuar, acesta neavând permisiunea de a merge pe autostrăzi. Chiar și așa, nivelul la care compania a reușit să ducă intenția de a face livrări inedite, este impresionant.

 

Livrare cu drone

Pe data de 16 noiembrie, Domino’s a testat livrarea cu drone într-o zonă greu accesibilă pentru mașini, din nou în Noua Zeelandă. Livrarea s-a făcut în Whangaparaoa, o localitate la 25 km nord de Auckland. Drona, aparținând companiei Flirtey, a livrat cu succes o Peri-Peri Chicken Pizza și o Chicken and Cranberry Pizza. Aceste două specialități sunt disponibile doar în meniul din Noua Zeelandă. Livrarea a fost supravegheată de o echipă de specialiști și a fost realizată cu succes doar la finalul unei perioade de probă în cadrul căreia aceștia s-au asigurat că vor fi îndeplinite condiții stricte de siguranță a produsului. Printre acestea se numără păstrarea unei temperaturi constante și respectarea tuturor prevederilor legale privind spațiul aerian.

Targetul final al acestor livrări este de a le realiza în 10 minute. Și cum traseul unei drone nu este condiționat de trafic, acest ideal nu este atât de departe. În prezent, Domino’s caută modalități de a extinde serviciul pe alte șase piețe. Acestea sunt Australia, Belgia, Franța, Olanda, Japonia și Germania.

 

Livrare cu mașina fără șofer

Ultimul anunț făcut de Domino’s în acest sens a fost efectuarea cu succes a primei comenzi de pizza prin intermediul unei mașini fără șofer. S-a întâmplat în luna august 2017, într-o localitate din Michigan. Mașina fără șofer este marca Ford Fusion, prototipul fiind dezvoltat în mod special pentru această campanie de revoluționare a livrărilor. Deși nu este condusă în mod activ de nimeni, în mașină se află două persoane. Acestea pot prelua controlul cursei în cazuri de urgență. Însă aceste persoane nu interacționează cu clienții. Ele sunt o măsură de precauție luată pentru moment, întrucât mașinile autonome încă sunt în faza de testare.

Altfel, livrarea se face în condiții de siguranță. Pizza este transportată într-un spațiu special, care îi menține temperatura optimă pentru livrare. Odată cu plasarea comenzii, clientul primește un cod.  Pe acesta îl folosește pentru a deschide compartimentul special și pentru a-și ridica pizza. Acest tip de livrare va fi testat în zona Michigan pe o perioadă extinsă de timp. Însă oficialii companiei au în continuare destule întrebări legate de proiect. Aceștia trebuie să se asigure că și clienții sunt de acord cu acest tip de livrare. Să se asigure că le convine să iasă din casă, că nu există probleme pe care nu le-au întâmpinat până acum.

Ritmul impus de către Domino’s pentru introducerea de livrări inedite este impresionant. Nu putem decât să ne gândim la ce ne rezervă compania pentru viitor și ce măsură neașteptată de livrare pizza ar propune și pentru orașele aglomerate. Pentru moment, testele sunt făcute până în prezent în zone suburbane și rurale.

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply