Pizza Pepperoni? Mai degraba Pizza Preferoni!

pizza Pepperoni

La ce vă gândiți când auziți pizza Pepperoni? Sau haideți să facem invers. Gândiți-vă la orice imagine cu pizza de pe Internet, din cărțile de bucate, din reclame. Sau cereți unui copil să deseneze o pizza. Cum va arăta? Va fi rotundă și va avea pepperoni. Nu-i așa? Pentru că aceste felii de carne, subțiri, sățioase și sărate, sunt sufletul pizzei americane tradiționale. Și nu, nu am vrut să spunem italiene. Vă surprinde formularea? Stați pe aproape pentru a afla mai multe despre sortimentul de pizza preferat de majoritatea clienților noștri: pizza Pepperoni.

Aflați secretul din spatele unuia dintre best-sellerele noastre: pizza Pepperoni

Am mers pe urmele pepperoni-ului până la originile sale …americane! În caz că nu știați, avem de-a face cu un topping Yankeu cu accent italian. Pepperoni este o invenție pur americană, o adaptare a unuia dintre ingredientele pizzei la condițiile de producție și păstrare din Lumea Nouă. Dar să vă explicăm mai bine!

Pe măsură ce imigranți din toate colțurile lumii au început să se reverse pe țărmurile americane spre sfârșitul secolului XIX, o bună parte din cultura și obiceiurile lor a migrat în țara adoptivă. Una dintre cele mai mari comunități de imigranți a fost cea italiană. Printre felurile de mâncare aduse din peninsulă pe noul continent s-a numărat și salamul italian. Acesta era un produs realizat în funcție de sezon, ce necesita o metodă de producție și condiții de păstrare speciale. Din păcate, condițiile de trai ale imigranților în noua țară adoptivă la începutul secolului XX nu erau atât de permisive, mulți dintre aceștia locuind în apartamente mici, fără spații răcoroase speciale pentru a pune carnea la păstrare.

Văzând potențialul financiar al acestui aliment, o companie americană a adaptat procesul de producție al salamului pentru a da o alternativă imigranților italieni. Tehnologia permitea producția și păstrarea cărnii într-un mediu controlat, ceea ce o făcea disponibilă pe durata întregului an. În plus, prin adăugarea acidului lactic, acesta se matura în timp record, putând astfel face față cererii crescute.

Acest tip de salam nu are corespondent în limba italiană, pepperoni fiind pluralul cuvântului pepperone, care înseamna ardei gras.

De ce ne place atât de mult?

Chiar dacă acest topping pozează doar în ingredient italian, asta nu îl face cu nimic mai puțin delicios. Este un amestec de carne de porc și vită, înnobilat cu paprika și piper cayenne. Ca gust, este ușor sărat și picant, sățios și consistent. Ce să nu ne placă la el? Mai mult, spre deosebire de salamul tradițional italian, servit mai bine crud, salamul pepperoni merge mai bine făcut la cuptor, odată cu restul ingredientelor din pizza. Comuniunea pepperoni – brânză – blat este sfântă pentru papilele gustative. Prin urmare, noi susținem orice tehnică și orice produs se pretează mai bine la asta.

Pizza Pepperoni Domino’s – o rețetă specială

Or fi americanii ași în promovarea mâncărurilor altora, dar și noi la Domino’s România știm să alegem produsele potrivit cererii specifice a zonei. Iar românii sunt ași în a alege mâncarea cea mai gustoasă. Acum că ați înțeles ce este și cum se face pepperoni, aflați că noi am ales un sortiment ce combină ce e mai bun din ambele tehnici: metoda americană, bazată pe disponibilitatea produsului și o producție ce garantează integritatea gustului, și metoda italiană, care lasă carnea „să se odihnească” timp de 21 de zile, în condițiile cele mai bune, fără fierbere sau refrigerare.

Sortimentul nostru de pepperoni este unic, extrem de gustos și cu multă personalitate. Nu e de mirare că Domino’s Pepperoni Classic și celelalte sortimente cu pepperoni sunt vedetele livrărilor noastre. Așa că fie spuneți „mamma mia!” sau „Oh, boy!” când îl vedeți pe băiatul de la livrări, cert este că vă așteaptă o tratație pe cinste, o delicatesă ce a unit în gust atât de multe culturi.

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply