Top 10 cele mai incredibil de scumpe pizza din lume (II)

cele mai incredibil de scumpe pizza din lume

Nu știm câți dintre voi se mai încumetă să citească despre cele mai incredibil de scumpe pizza din lume. De altfel, în articolul precedent abia am vorbit de 4 „vedete”, iar prețul deja a ajuns la $250. De aici încolo, puteți citi aceste articole ca pe romane horror în care vă dați seama că nu orice restaurant cu pizza în meniu este o alegere sigură atunci când călătoriți și aveți un buget limitat. Noi credem că e mai bine să fiți pregătiți decât să vă pară rău, așa că vom continua poveștile despre cele mai scumpe pizza din lume.

Top 10 cele mai incredibil de scumpe pizza din lume  (locurile 6, 5 si 4 )

Pizza C6 – locul 6

Numele probabil nu vă spune mare lucru. Dar să știți că această pizza servită în Canada, în Richmond, British Columbia, are topping-uri diferite de cele pe care le-ați pune în mod normal. Astfel, dacă vă mai simțiți sofisticați din când în când dacă alegeți piept de pui în loc de pepperoni, aici vorbim de homar Thermidor, cod negru de Alaska, somon afumat, creveți și caviar Rusesc. Probabil că v-ați simțit îmbrăcat neadecvat doar pentru a citi aceste ingrediente.

Nota, vă rugam? Dacă insistați să știți, este doar $450. Da. O pizza.

Pizza Nino Bellissima – locul 5

Dacă sunteți în trecere prin New York, iar bugetul de vacanță vă permite un prânz sau o cină în Manhattan, aveți grijă ce comandati. Oricât de frumos și de îmbietor ar fi totul, prețul este pe măsură. Luați ca exemplu pizza Bellissima, pe care o puteți gusta la restaurantul Gino’s din Upper East Side. Mai spunem sau ați înțeles de pe acum unde batem? Această pizza este creația lui Giovani Spatala și este superbă! De aici și numele. Are o coajă subțire și topping de cozi de homar și șase tipuri diferite de caviar. Cât despre gust, nu putem decât să bănuim că e bună. Dar să nu vă gândiți că patronii acestui restaurant stau cu marfa nevândută. Iubitorii de caviar sunt chiar încântați că pot servi o astfel de delicatesă sub forma unui aliment accesibil, într-o mâncare ce doar în teorie este lipsită de pretenții.

Prețul pizzei Bellissima este de $1000. Aparent doar ingredientele costă în jur de $820. Și da, ar câștiga un concurs de Miss Pizza, atât este de frumoasă.

Pizza Royale – locul 4

Credem că trebuie să vă așezați pentru a citi mai departe în acest top cu cele mai incredibil de scumpe pizza din lume. Ah, stăteați jos deja? Atunci prindeți-vă de ceva. Țineți minte pizza Magic Gold? Cea despre care vă întrebați dacă are aur de e așa de scumpă? Și cea care chiar are aur? Ei bine, mai avem un topping de aur în listă (poate îl băgăm și noi la Domino’s România, dacă tot vedem că e atât de popular). Aceasta este o pizza creată pe comandă, are un scop anume și o poveste lungă în spate.

Numele complet al acestei pizza este 007, pizza Royale 007. Da, după celebrul agent James Bond. Și nu vă temeți, nu riscați să dați peste această pizza în orice pizzerie. Este creația exclusivă a bucătarului Domenico Crolla și este servită în restaurantul lui din Glasgow, UK. A fost cumpărată până acum de un colecționar de vinuri și trufe, banii mergând către Fundația Fred Hollows (o fundație care îi ajută pe cei cu probleme de vedere).

Ce conține această pizza cu un nume atât de sonor? Păi, mai știți pizza cu caviar și homar și pe cea cu aur (întrebăm noi dându-ne jos monoclul pentru a putea explica mai bine)? Ei bine, aceasta are caviar înmuiat în Dom Perignon, homar marinat în coniac vechi de 100 de ani, și alte ingrediente de cea mai bună calitate, cărora li s-au făcut tratamente cu alte ingrediente de cea mai bună calitate, și peste care s-au pus foițe subțiri și comestibile de 24 de carate de aur. Cum altfel?

Prețul? Prețul pizzei? $4.200. Da, 4 cifre. Da, în dolari.

 

Surse:

luxatic.com

www.msn.com

hauteliving.com

mentalfloss.com

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply