Top 10 cele mai incredibil de scumpe pizza din lume (I)

cele mai incredibil de scumpe pizza din lume

Cât de scumpe pot fi cele mai incredibil de scumpe pizza din lume? Ei bine, știți momentele alea când mergeți la un restaurant prea scump, recomandat de prieteni, și ajungeti să alegeți pizza pentru că este cel mai accesibil lucru din meniu? Ei bine, suntem pe cale să vă prezentăm câteva sortimente de pizza de care cel mai probabil nu v-ați apropia. Și cum poate nici nu vă așteptați la asemenea prețuri, mai bine citiți cu atenție ce conțin și învățati pe de rost. Cam așa cum ați învățat despre cele 7 minuni ale lumii. Cine știe? Poate vor fi subiecte la „Vrei să fii milionar?” cândva.

Top 10 cele mai incredibil de scumpe pizza din lume (locurile 10, 9, 8 si 7)

Pizza cu carne de vita Kobe – locul 10

Și începem cu un sortiment pe care îl găsiți la Domino’s în Japonia. Fericiți că am ajuns pe lista celor mai luxuriante pizza, menționăm acum că este vorba de un topping foarte scump, anume carnea de vita Kobe. De ce ar fi acest tip de carne atât de scump și special? Pentru că provine de la văcuțe hrănite cu bere și cărora li se face masaj special, pentru ca atunci când sunt sacrificate, carnea lor să fie fragedă și suculentă. Lăsând la o parte dezavantajul evident al faptului că ajung pe o pizza, adevărul este că multora dintre noi le-ar prii de minune regimul de viață al vacilor din această rasă.

Prețul pizzei cu carne de vita Kobe? Doar $66.

Pizza Magic Gold – locul 9

Ne mutăm acum atenția către o pizzerie din Toronto, Magic Pizza. Am putea spune că este raiul pretențioșilor și că își merită locul printre cele mai incredibil de scumpe pizza din lume. Găsim în meniu pizza vegană, fără gluten, cu topping de aur de 24 de carate. Și nu, nu glumim deloc 😊. Așa că înainte să vă imaginați o pizza cu pepite de aur, ca o prăjitură cu ciocolată, aflați că este vorba despre folii fine de aur, comestibile, care se încadrează perfect pe o pizza promovată ca fiind chiar sănătoasă. Toate toppingurile sunt organice, reprezentanții pizzeriei mergând până acolo unde o numesc „pizzaceutica”, o combinație între „pizza” și „farmaceutică”, o referire la faptul că este atât de sănătoasă datorită combinației de legume.

Prețul pizzei Magic Gold? Unul „modest” de $108.

Pizza Triple Mille Feuille – locul 8

Înapoi la pizza Domino’s și tot în Japonia (pentru că unde în altă parte pot fi oamenii atât de excentrici și totuși atât de naturali în asta?). De asemenea, luați în calcul faptul că suntem abia la a treia poziție, deja am depăsit valoarea de $100 și prețul crește. Chiar și așa, acest sortiment de pizza a fost un mare succes ani de zile. Mille Feuille constă în trei straturi subțiri de aluat, cu brânză între fiecare. „Și nu este greu de mâncat?”, v-ați întreba pe bună dreptate. Această pizza este foarte groasă, iar dacă mai sunteți generoși și cu topping-urile, cu atât mai mult. Doar poate că și prețul plătit este o încurajare să înghițiți tot-tot.

Chiar, care este prețul unei pizza Triple Mille Feuille? $140 dacă optați pentru varianta „full-option”, adică cea cu toate topping-urile.

Pizza lui Gordon Ramsay – locul 7

Da, este pe cât vă așteptați de scumpă. La urma urmei, vorbim de cele mai incredibil de scumpe pizza din lume. Și nu trebuie să mergeți până în Japonia să o mâncați. Doar până la el în Londra. Acest sortiment este servit în restaurantul renumitului bucătar, Maze (da, știm cum sună în română, dar treceți și voi peste de dragul artei culinare al acestui articol cu ștaif).

Gordon Ramsay îți pregătește o pizza cu piure de ceapă, mozzarella de bivoliță, brânză fontina, pancetta, ierburi proaspete și hribi cenușii (ei îi spun cep mushrooms și italienii îi spun porcini – asta pentru cine crede că identifică aceste ingrediente speciale). Și deși aceste ingrediente sunt destul pentru a urca prețul pizzei, nu acestea sunt cele care au ținut-o în Guiness Book ca fiind cea mai scumpă pizza din lume acum câțiva ani. Ingredientul vedetă este o pastă de trufe albe, pe care bucătarul vine la masă pentru a o presăra cu mâna lui pe pizza. Cu cât întârziați să spuneți „când”, cu atât pizza va fi mai scumpă. Cel mai probabil, privirea dezaprobatoare vine la pachet atunci când clienții vigilenți spun „când” prea repede.

Cât a costat cea mai scumpă pizza din lume, în prezent pe locul șapte (Doamne ferește de prețurile ce urmează!)? Doar $250. Nici măcar chiria pe o lună la o garsonieră în București. Totuși, auch!

 

Surse:

luxatic.com

www.msn.com

hauteliving.com

mentalfloss.com

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply