Top 10 cele mai incredibil de scumpe pizza din lume (III)

cele mai incredibil de scumpe pizza din lume (III)

Cu curaj ne îndreptăm atenția spre cele mai scumpe 3 pizza din topul cu cele mai incredibil de scumpe pizza din lume! Sunt doar trei, cât de rău poate să fie, nu? (Și noi avem emoții.) Oricum, în speranța că ați rămas alături de noi, curioși până la capăt să aflați cam în ce măsură pot unii oameni „perverti” un aliment delicios, simplu și al tuturor, continuăm „reportajul”. Chiar și așa, știm că tuturor le place pizza, chiar dacă unii duc conceptul cam departe. Cam până acolo unde ați putea să vă luați o mașină din banii ăia. Dar haideți că prea dăm din casă mai repede decât ar fi cazul, iar voi trebuie să urmăriți acest material până la capăt. Începem!

Top 10 cele mai incredibil de scumpe pizza din lume (locurile 3, 2 si 1)

Miss Verdun – locul 3

Începem cu ceva mai light, anume tot o pizzerie canadiana. Localul este în Verdun, Montreal, și se numește Mazzou Pizza. Asta în caz că v-ar fi poftă de ceva ce seamănă cu pizza Royale, cu caviar, homar, trufe și aur. Da, iar aur. Noi tot încercăm să vă spunem că toată lumea pune aur pe pizza, iar atunci când glumiți că doar nu e din aur, vă înșelați. Oricum, pizza Miss Verdun este vedeta meniului.

Și costă doar $4.250. Observați diferența mică de preț față de pizza de pe locul 4. De asta ne-am și permis să vă spunem prețul așa brusc și fără pregătire psihică în prealabil.

Pizza pentru îndrăgostiți – locul 2

Acești oameni cu siguranță nu sunt îndrăgostiți și de senzația de a avea cardul sau portofelul plin, asta e sigur. Favitta’s Family Pizzeria din New York nu este tipul de local de familie la care v-ați aștepta, cel cu prețuri decente. Sau mai bine zis nu era. Am aflat că localul e închis de prin 2008, ceea ce arată că, deși au ajuns celebri prin prețul unei pizza și o idee de marketing, nu a fost de ajuns pentru a se menține pe piață.

Oricum, Pizza for Lovers era o pizza în formă de inimă, vândută la ocazii speciale. Ceea ce o face diferită de celelalte pizza cu topping-uri cât mai fistichii, este faptul că aici vorbim de o pizza de $19 dolari, și ingrediente normale, dar care venea cu o sticlă de șampanie și un inel de logodnă cu diamant. Teoretic, întreaga experiență venea la pachet.

Patronii restaurantului s-au bazat pe faptul că mai mulți bărbați vor fi încurajați de cadrul familiar și se vor simți mai relaxați la ideea unei cereri în căsătorie cu o pizza. Nu a fost cea mai inspirată idee, întrucât mai multe persoane au ales varianta clasică a restaurantului elegant sau a propunerilor la malul mării.

Oricum, altceva decât o cerere în căsătorie cu o pizza ce vine cu o notă de plată de peste $8.200 de dolari. Prețul putea varia în funcție de mărimea pietrei inelului de logodnă. Acum puteți glumi și pe marginea faptului că e presărată cu diamante. Pentru că asta era și ideea.

Pizza Louis XIII – locul 1

Știm că voi credeți că sunteți pregătiți pentru asta.  Mai știm că nimic nu vă poate pregăti pentru scorul care urmează. Dar noi încercăm, oricum. Am ajuns la prima poziție din top 10 cele mai incredibil de scumpe pizza din lume.

O creație a maestrului Renato Viola, în Salerno, Italia, fiecare ingredient pus pe această pizza are nume lung, este rar și, cel mai probabil, are un certificat de proveniență mai lung decât avem noi arbori genealogici. Aceasta nu este o pizza despre care să vorbim în cuvinte puține. Și nu este un produs care să aibă vreo legatură cu conceptul de fast food.

Cum se face?

Doar aluatul ia 72 de ore să se facă, întrucât este plămădit și lăsat să respire ca la carte. Este făcut cu cea mai bună făină (literalmente, și cu certificat cea mai bună), presărată cu sare specială și roz, din râul Murray din Australia, pentru un plus de gust și culoare. Urmează un topping de mozzarella de bivoliță (mozzarella autentică italiană), combinată cu alte 7 tipuri de brânză prea sofisticate pentru a fi menționate fără să fim nevoiți să plătim copyright pe undeva. Același lucru îl putem spune despre cele trei tipuri de caviar, ale căror principale recomandări sunt denumirile „Royal” și „Beluga”. Totul este înnobilat cu șampanie din 1995 care scoate în evidență gustul peștelui, un brandy extrem de fin. Nota finală stă în coniacul Louis XIII, care dă și numele pizzei.

Cât? ……………. $12.000.

Concluzia? Că italienii, creatorii de facto ai pizzei au pus cireașa pe tort și au dat lumii nu doar pizza, ci și cea mai scumpă pizza. Că newyorkezii, primii promotori ai pizzei țin stindardul sus și încearcă să impresioneze prin prețuri mari. Că nici canadienii nu sunt mai prejos. Și că japonezii vin din urmă tare la capitolul topping-uri care fac o pizza inutil de scumpă.

Între timp, noi ne bucurăm de prețuri normale, topping-uri de cea mai bună calitate și o pizza cu siguranță foarte bună. Cât despre creațiile acestor chefi, or fi scumpe și interesante, dar nu aveți garanția că sunt pe gustul tuturor. Fie ele și din top 10 cele mai incredibil de scumpe pizza din lume.

 

Surse:

luxatic.com

www.msn.com

hauteliving.com

mentalfloss.com

 

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply