Sos de roșii pentru pizza Domino’s făcut ca la carte

pizza cu blat subțire

Dacă tot am vorbit despre ingredientele pe care le folosim la pizza noastră, a venit rândul deliciosului sos de roșii pentru pizza Domino’s să fie lăudat. Sigur, unii dintre voi se vor întreba ce poate să aibă atât de special un sos de roșii. Aceștia ar crede chiar că vorbim de orice bulion sau pastă de tomate, care vine la borcan, conservă de metal sau recipient de plastic. Iar aceste persoane s-ar înșela. Nu doar pentru că nu folosim nici un ingredient conservat, ci și pentru că ne mândrim cu rețeta noastră specială de sos pentru pizza. Dar să vedem întâi de ce este acest sos diferit față de orice alt sos de roșii.

Sos de pizza vs. sos de roșii

Știți, desigur, glumița cu roșiile. „Să fii isteț înseamnă să știi că roșiile sunt fructe. Să fii inteligent înseamnă să știi să nu le pui în salata de fructe.” Dincolo de această ușoara restricție, ce nu se poate face cu roșii și la ce nu se poate adăuga sosul lor delicios? Textura pulpei de roșie o califică în topul celor mai versatile legume, aceasta făcând un sos ce se îngroașă natural, fără a fi nevoie să adăugăm făină sau alte ingrediente. Gustul său dulceag pune în valoare orice aromă îi aruncăm în brațe, iar aspectul este mereu apetisant.

Sosul de roșii intră în compoziția multor tipuri de mâncăruri. De la ostropel, la sarmale și tocănițe, de la lasagna la plachie de pește. Aceasta este baza perfectă și partenerul ideal al mâncărurilor uscate. Primește fără mofturi orice tip de condiment, mai autohton sau mai exotic, și se pretează atât la mâncăruri rafinate, cât și la cele lipsite de pretenții.

Orice sos de roșii pentru pizza Domino’s, pe de altă parte, este doar un tip de sos de roșii. Dar este singurul acceptabil pe aluatul fraged și întors cu dibăcie de maestrul pizzar. Ce face diferența dintre un sos de roșii și un sos de pizza? Condimentele folosite, desigur! Pentru a pregăti sosul pentru toppingurile cu care vom înnobila pizza, acesta se îmbăiază bine sub un dus de oregano, usturoi, ceapă, sare, piper sau chiar busuioc. În unele locuri, roșia este strivită direct pe aluat, ingredientele fiind presărate peste.

S.O.S. special pentru pizza

În încercările făcute de fiecare acasă, știm cu siguranță că ați încercat sosuri de roșii de diverse texturi și gusturi. Unele au fost prea apoase și au umezit toată compoziția. Altele au fost prea dulci și nu au îmbunătățit gustul pizzei. Sau poate ați nimerit un sortiment care nu era bine pasat, iar descoperirea unei coji de roșie în pizza a fost una neplăcută. În realitate, trebuie să acordăm la fel de multă atenție sosului precum acordăm întregii pizza și fiecărui ingredient în parte.

Astfel, alegem roșiile cele mai gustoase și coapte numai bine. Roșiile prea coapte vor fi prea zemoase și prea dulci. Cele care nu sunt destul de coapte nu se vor pasa ușor și vor face un sos prea fad. Le tăiem, le curățăm de coaja și de sâmburi. Apoi le punem la călit cu ceapă, usturoi, oregano și puțin piper. Dacă pregatim un sortiment de pizza cu ingrediente mai uscate, precum carnea de pui, ciupercile sau porumbul, adăugăm puțin ulei de măsline. Aveți acum rețeta pentru sos de roșii pentru pizza Domino’s.

Sos de roșii pentru pizza Domino’s

În prepararea oricărei pizza Domino’s folosim sos făcut special de bucătarii noștri. Ne ferim de alimente cu conservanți, astfel încât sosul este 100% făcut din roșii naturale. Cât despre rețeta folosită, aceasta rămâne un secret bine păzit. Nu de alta, dar baza curată a pizzelor delicioase este acest sos făcut perfect, cu condimente în echilibru și roșii proaspete din belșug. Nu vă rămâne decât să mâncați până vă dați seama care este rețeta și să încercați să o reproduceți. Noi chiar așteptăm să vedem ce vă iese.

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply