Cum supraviețuiești primei săptămâni la un job nou… comandând pizza Domino’s la birou

pizza Domino’s la birou

Oricât de greu ar fi, te salvează o comandă de pizza Domino’s la birou. Primele zile la un nou loc de muncă sunt extrem de stresante. Chiar și pentru cei mai încrezători dintre noi. Faptul că te afli într-un spațiu diferit, că încă nu știi unde este baia sau unde și cum se iau pauzele de masă, faptul că încă nu ai înțeles dinamica grupului de colegi și nu știi care va fi locul tău printre ei. Apoi vin pauzele în sine, când nu te mai poți ascunde după laptop sau motostivuitor (fiecare cu ce lucrează) și chiar trebuie să interacționezi cu oamenii ăia. Așa că noi am făcut o listă cu motive pentru care o comandă la pizza Domino’s te poate scoate din singurătate și te poate transforma în cel mai popular coleg/cea mai populară colegă. Iată de ce.

1. Pizza Domino’s la birou? Sigur găsești și alți amatori iar asta îți dă ocazia să interacționezi.

Subiectul mesei de prânz și al locului de unde faceți comanda este unul fierbinte în orice birou. Tratativele încep încă de la 11, pentru că trebuie să o așteptați și pe Elena de la etaj să termine un call cu un client și să vă răspundă. (O vei cunoaște pe Elena când va coborî.) Așa că discuțiile vor fi aprinse.

Sugerează pizza Domino’s la birou și vei primi câteva puncte de apreciere pentru ideea genială. Dacă deja se comandă în masă de la Domino’s (ceea ce ne așteptăm să se întâmple), fă un compliment noilor colegi pentru alegerea extraordinară. Faptul că este și prima ta opțiune arată cât de bine te integrezi în colectiv.

2. Stai pe lângă cea mai nehotărâtă colegă/cel mai nehotărât coleg.

Cel mai probabil, aceasta este persoana pe care toată lumea din birou o evită în preajma orei de masă. De ce? Pentru că se hotărăște foarte greu, pentru că îți rejectează toate ideile și pentru că uneori pare că se uită prin ecran, și nu la meniu, chiar dacă vede că este ultima persoană care încă nu s-a decis și că se dă comanda în acel moment.

Va fi cu siguranță și persoana cea mai avidă de atenție și cea mai recunoscătoare pentru timpul acordat. După 3 ore în care vei lăuda gustul divin al oricărui sortiment de pizza (orice ar comanda va fi bun), veți putea discuta despre altceva. Și ți-ai făcut un prim prieten.

PS: Fără grijă, după ce te integrezi și îți permiți, nu va mai trebui să fii de serviciu în a o/îl ajuta să aleagă o pizza. La urma urmei, mereu va exista câte un coleg nou pentru taskul ăsta.

3. Poți să te combini la comandă cu una din colegele care nu vrea să mănânce o pizza întreagă.

Puteți lua fiecare câte o jumătate cu Domino’s pizza half and half. Știm. Vrei o pizza Domino’s întreagă. Prima săptămână este stresantă și vrei să ai acel comfort food pe care ai ajuns să te bazezi, în întregime, pentru tine. Sacrificiul tău va fi apreciat și îți vei mai face o prietenă. Poți să îți și însușești orice motiv are și ea pentru a nu mânca o pizza întreagă. Sau apune că vrei să slăbești, că nu vrei să te ia somnul după o masă copioasă, sau că trebuie să mergi diseară la cineva și vei mânca tot pizza Domino’s. (Asta chiar e o idee bună! Să ți-o notezi pentru după.)

4. Faptul că aștepți băiatul de la livrări cu același entuziasm e ca o mică repriză de team building.

Un mic pont: ține la tine, mai ales în prima săptămână, bani în bancnote mici. Nu vrei să fii persoana care plătește o comandă de 28 de lei cu o bancnotă de 100 de lei. Altfel, îl forțezi pe cel care a dat comanda să se chinuie să îți obțină rest. Mai mult, oferă-te să schimbi bani colegilor în această situație (vei fi și tu acolo cam în vreo două luni).

5. Momentul în care se consumă pizza este unul foarte plăcut pentru toată lumea.

Cu siguranță vrei ca prima ta zi de lucru să fie asociată cu un asemenea moment. Asigură-te că iei parte la așa ceva. Și asigură-te că e pizza Domino’s la birou, pentru efectul deplin.

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply