Masă cu pizza de sărbători! Sau toate lucrurile care ne enervează de sărbători

masă cu pizza de sărbători

… și care ar fi mai bune cu pizza! Recunoașteți! De câte ori v-ați gândit la o masă cu pizza de sărbători? De prea multe ori. Iată și de ce.

Sărbătorile sunt minunate și le iubim cu toții. Dar iubim mai mult ideea acestor momente în familie decât “executia” lor. Deși acestea ar trebui să fie clipe de toleranța, de bucurie și liniște în familie, sunt momente gălăgioase în care fiecare găseste noi feluri de a ne călca pe nervi, iar totul se lasă cu indigestie. Și nu-i așa că în aceste momente te gândesti cu jind ce bine ai sta la tine pe canapea, mâncând pizza preferată de la Domino’s?

De ce am prefera o masă cu pizza de sărbători în locul meselor obositoare în familie?

Ai răspunsul deja – pentru că cele în familie au tendința să fie obositoare!  Dar nu trebuie să te simți vinovat pentru că gândești așa. Multă lume o face. Iată de ce:

1. Întâlnirile cu familia sună minunat… în felicitări sau în cataloagele hypermarketurilor.

În realitate, sunt mult mai gălăgioase, colorate, aglomerate și obositoare. Este normal să vrei să fii cu prietenii tăi, în loc să dai socoteală unei mătuși pe care o vezi literalmente din an în Paște, de ce “nu faci ceva cu viața ta”. La o pizza Domino’s cu prietenii, nu îți amintește nimeni din 5 în 5 minute că “timpul trece”.

2. Strânsul vaselor de după mesele în familie nu se compară cu aruncatul cutiei de Domino’s pizza.

Și când îi mai vezi pe ai tăi cum insistă să pună fiecare fel de mâncare pe farfurii mai mari și mai mici și să aducă câte 5 rânduri de furculițe, cuțite, lingurițe, pe care le schimbă cu generozitate maximă…. Că doar tu nu ai gătit așa că îți “plătești” locul la masă spălând vase. Asta nu s-ar fi întâmplat la o masă cu pizza de sărbători.

3. Relaxarea de după masă se face la vreun post de știri care urlă apocaliptic despre cât de rău ne este, ne-a fost și ne va fi.

Și tu ai vrea să te retragi în camera ta, cu o farfurie de mâncare și să vezi un serial pe laptop. Dar acolo doarme verișorul cel mic, adus de mătușa din dotare. Așa că stai și suferi și te imaginezi savurând pizza preferată la un film pe care l-ai vedea și de o mie de ori cu plăcere.

4. Pentru că nu există noțiunea de „am mâncat destul” pentru unele rude.

Te întrebi cum intra pizza aia, felie după felie, și mai și furai încă una “să guști” și din sortimentul comandat de prieten. Mai ales acum când te simți îndesat ca gasca pregătită pentru foie gras.

Îți amintești cum era când mâncai cu poftă? Ghiftuiala este principala problemă a meselor în familie. Indiferent cât de bine îți ții pledoaria (stil Harvey Specter din Suits), tot te trezești cu un adaos.

5. Capcana falselor opțiuni.

Și îți mai amintești de momentele când deschideai meniul Domino’s pizza și alegeai TU ce să mănânci? În loc să ți se perinde prin față câte 5 platouri pe fel de mâncare și să fii forțat să guști (adică să mănânci până consideră gazda că ai înțeles efortul depus pe deplin).

Așa că nu te simți vinovat, pentru că nu ești singur în situația asta. Sunt mulți care spun că cea mai frumoasă parte a sărbătorilor este atunci când se termină și pot mânca liniștiți și cu poftă, o pizza Domino’s bună, livrată la ușă, în companie selectată, urmărind un film bun și fără să spele nici un vas după. Adevărat festin și relaxare!

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply