Brânza ideală pentru pizza? Cercetătorii au concluzionat…

brânza ideală pentru pizza

Te-ai întrebat vreodată care este brânza ideală pentru pizza perfectă? Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Auckland au decis să răspundă la această întrebare așa cum știu ei mai bine. Microscoapele au fost pornite și sute de pizza au fost consumate în numele științei. Graficele au fost analizate şi toate acestea au condus la un răspuns definitiv: brânza ideală este mozzarella!

Alți candidați la titlul de brânza ideală pentru pizza

În timpul cercetării, foarte multe tipuri de brânză au fost testate, printre care Colby, Cheddar, Edam, Gruyere şi Provolone. Însă niciuna nu a prezentat toate aspectele necesare pentru a fi brânza ideală pentru pizza perfectă.

Și brânza ideală pentru pizza esteeeee….

Despre ce aspecte este vorba? Cercetătorii au examinat elasticitatea, conţinutul de apă şi ulei şi tranziţia de la o temperatură la alta. Prin urmare, mozzarella are flexibilitatea potrivită pentru a rămâne întotdeauna pe felie. Mai mult, are amestecul ideal de grăsime şi apă, iar când este gătită, aceasta capătă culoarea perfectă. Rezultatele cercetării i-au făcut pe italieni să zâmbească din moment ce mozzarella reprezintă unica lor alegere când vine vorba de pizza, iar acelaşi lucru se aplică şi în cazul nostru, Domino’s folosind mozzarella ca bază a pizzei de ani buni… şi asta fără niciun cost suplimentar!

Alte articole interesante

No Comments

Leave a Reply